Стана хубава традиция шестокласничката Цветина Пенева от СОУ „Хр. Проданов” да пътува до София, за да получи награда от литературен конкурс или да присъства на интересна изява. На 2 юни тя попадна в прегръдките на Димитър Бербатов, рокаджията Тома, певците Богомил, Александра, Ангел и Мойсей от „Х фактор” и др. любимци на тийнейджърите. Цветина Пенева и абитуриентката Зара Кънчева са сред успелите деца на България в класацията „Клуб 2011” на Фондацията на знамения ни футболист, номинирани от Р. Иванова. Д. Бербатов поздрави поканените от него таланти на церемония послучай финала за Купата на „Кока-Кола” с думите: „Искам да ви поздравя, че с успехите си заслужихте своето място в КЛУБ 2011! Гордейте се със себе си, както аз се гордея с вас!”

   На 17 юни Цветина отново отива в София, за да участва в радиопредаване по програма „Христо Ботев”, където е едно от наградените деца (за втора поредна година) в Националния литературен радиоконкурс „Искри”. Тя завоюва и още едно престижно отличие  в Националния конкурс „Как си представям класната стая на бъдещето”. Там има само пет наградени участници от цяла България, и две от тях са от СОУ „Хр. Проданов”! Но това е само поредното свидетелство за нивото на подготовка на нашите таланти в училище и за вниманието, с което ги обгръщаме!

  Вторият победил в конкурса „Как си представям класната стая на бъдещето” е десетокласничката Йорданка Делева, за чиито успехи „Диалог днес” редовно ви информира. Творбите на петимата победители в този конкурс ще бъдат обсъждани на специална педагогическа конференция. Дано някои от идеите на децата бъдат взети предвид! Йорданка е безапелационен победител и в още един Национален конкурс „cheti.ME в училище” в сайта www.cheti.ME с есето си „Четенето е творчество”. Йорданка пише ясно и честно, като смело назовава проблемите и описва преживяванията си в завладяващ читателите стил.

  Наскоро Зара Кънчева спечели първа награда за поезия от Националния литературен конкурс „Петя Дубарова”. Желаем вдъхновена ваканция и нови успехи на младите автори от клуб „Литературен Еверест” към СОУ „Хр. Проданов”, защото конкурсите, както и полетите на творческата мисъл, нямат край!

 Росица Иванова