Нашите ученици спечелиха състезанието „Евроскола“

Да постигнеш мечта! Пореден успех на учениците от

СОУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово!

   Когато изричаме тези думи, едва ли се замисляме колко постоянство, дисциплина и непрестанно самоусъвършенстване стои зад тях! Когато постигнем мечтаното, осъзнаваме, че съвместните усилия на ученици и учители не са били напразни.

  На 02.02.2013г. в Исторически музей гр. Пловдив се проведе третото Регионално състезание „Евроскола“, организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в България, в сътрудничество с МОМН и Регионалния инспекторат по образование.

 Училището ни беше представено с отбор от петима единадесетокласници – Профил „Природоматематически“ – Информатика и ИТ с интензивно изучаване на английски език в състав: Димитър Пеев, Илиян Стоянов, Ненко Манолов, Тодор Тодоров и Христо Владев с ръководители Паулина Стефанова и Николина Данова.

  Възпитаниците ни демонстрираха отлични познания и умения за динамичен дебат по актуални европейски теми, формулираха ясно тезата си на български и на английски език, като я подкрепиха с аргументирани доказателства. Авторитетното жури оцени високо задълбоченото познаване и интерпретиране на фактите и способността на учениците да мислят креативно при отговорите на зададените им въпроси.

   Спечелвайки състезанието, отборът ни извоюва квота за 24-ма ученици по програмата „Евроскола“, която предоставя възможност на участниците ни да прекарат един незабравим ден в Европейския парламент в Страсбург. Представителите ни ще участват в симулация на неговата работа в рамките на „Младежкия европейски парламент“, като разискват въпроси от интерес за Европейския съюз и „гласуват“ неговите резолюции.

   От мига, в който пристигнат в ЕП в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище и стават част от многоезичните работни групи.

    Пожелаваме успех на нашите представители и нека не престават да следват мечтите си!

23317_406526479442201_751299949_n