Учениците от СОУ “Христо Проданов” се класираха на първо място в състезанието “Млад огнеборец”

ogneborec     На стадион „Васил Левски” в Карлово се проведе състезание между младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.Участие взеха отбори от карловските училища: СОУ “Христо Проданов” с капитан Минко Видолов, СОУ “Васил Левски” скапитан Даниел Светлев, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с капитан Станислав Коларов и ОУ “Райно Попович” с капитан Димитър Найденов. Учениците се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и ”400 м. щафетно бягане”. Във  всеки отбор участваха по десет състезатели.
В крайното класиране първо място завоюваха състезателите от СОУ “Христо Проданов”, второ СОУ “Васил Левски”, трето ОУ “Райно Попович” и на четвърто място се класира ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Състезателите бяха наградени с грамоти, топки и лакомства, осигурени от Община Карлово и РС ПБЗН – Карлово. Отборът победител ще участва на областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, което ще се проведе на 15.05.2013 г. от 10:00 часа на лекоатлетически стадион „Пловдив“ в град Пловдив. В него ще участват отборите, които са победители от районните (общинските) състезания за област Пловдив.
Състезанията са една традиция, която има за цел обучение и готовност за правилни действия на децата при пожари, природни бедствия и аварии. Тази година, децата са обучавани и подготвяни от инструктори от група „Държавен противопожарен контрол, планиране и превантивна дейност“ към Районна служба пожарна безопасност и защита на населението град Карлово.