Специална награда от Националния конкурс „Времена и будители“

Никола Николов от XII б клас грабна специалната награда от Националния конкурс „Времена и будители“, който се организира за първа година от Националния музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово, под патронажа на МОН. В конкурса взеха участие над 200 ученика от цялата страна и извън граница, които се състезаваха в две категории: „Постер“ и „Мултимедийна презентация“.   Наред с I, II и III място в двата модула, беше учредена и специална награда – Грамота и Почетен знак на Националния музей. С тях бяха отличени –  Никола (за отличен творчески подход, пълнота на представянето, оформление и отлични дигитални умения) и българското училище „Никола Вапцаров“ в град Никозия, Кипър“.

Наградите бяха връчени лично от заместник – министъра на образованието и науката Деница Сачева. Тя поздрави всички присъстващи и посочи, че целта на деня на будителите е не само да се обърнем към историческата си памет, а и младите хора сами да намерят своите будители.

Всички отличени имаха възможност да разгледат и фото-експозицията „Отдаденост”, посветена на Пенка Касабова – първата българка с висше образование по специалността Предучилищно възпитание. На откриването на изложбата и награждаването присъстваха още областният управител и зам. областният управител Невена Петкова и Мария Пенева, заместник – кметът на Габрово Нела Рачевиц, началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, директорът на НМО – Габрово Мая Карагьозова, директорът на Музей „Борис Христов“ Ирена Драгостинова и депутати.

Поздравяваме Никола за поредната престижна награда и му пожелаваме още бъдещи успехи!