Награда от национален литературен конкурс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-годишната Даниела Михалева, ученичка в XIв клас на СУ „Хр. Проданов“, още при първото си участие в голям национален литературен конкурс, какъвто е „Петя Дубарова“, завоюва трета награда за поезия! В конкурса участваха 108 ученици от страната. Дани трябваше да подготви клипче, в което да се представи и прочете стихотворението си, тъй като награждаването на победителите се състоя във виртуалното пространство.

Даниела получи красива грамота, екземпляр от книга с творби на наградените участници и премия от 100 лв. Конкурсът „Петя Дубарова“ е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби за 2020 г. в раздел II, т.2.8., затова Даниела има право и на едногодишна стипендия от МОН съгласно Наредбата за закрила на деца с изявени дарби, чл.10 и 14, ал.1, т.1. Правото на стипендия е за деца от 8. до 12. клас, класирани от първо до трето място на включен в програмата национален конкурс, преди да са навършили 18-годишна възраст.

Пожелаваме ѝ да не спира да пише! Отличеното стихотворение на Дани, както и размисли по повод на творбата ѝ, можете да прочете в публикацията от 16 май тук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006160272782

Росица Иванова, психолог