За поредна година акция „Капачки за бъдеще“ в СУ „Хр. Проданов“

        

За трета година Ученическият съвет към СУ „Хр. Проданов“ провежда успешно кампанията за събиране на пластмасови капачки, като количеството на предадената суровина нараства устремно! На 20.06.2020 г. бяха предадени 151 кг капачки! По идея на Борислава Манолова от 11.б клас и Димитър Чобанов (завършил нашето училище) и с активното им участие, във всички класни стаи бяха поставени бутилки за събиране на ценните капачки. Ученици, учители и родители помагаха за събирането и складирането на капачките. Извозването се извършваше безплатно от фирма „Вили текстил“ гр. Карлово. В продължение на две учебни години малките ученици с голямо удоволствие „хранеха“ изгладнелия за капачки картонен робот, конструиран пак от двамата инициатори. Той продължава да краси фоайето на първия етаж и да ни напомня, че когато действаме заедно, обединени от благородна цел, можем да постигнем много!

А че благотворителната дейност е протекла с много усмивки и удовлетворение, се вижда от снимките и от грамотата за дарение! Тази година Борислава се срещна с един от двамата създатели на инициативата „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.

Да припомним, че след предаването на капачките на организаторите на кампанията, с парите те закупуват кувьози за болници в цялата страна. Град Карлово също се сдоби с такъв преди няколко месеца!

Росица Иванова, психолог