Претворяне на коридорите в приказни светове

СУ „Христо Проданов“ е първото училище в цяла Пловдивска област избрано да бъде изрисувано от артистите на Fine Graff Art.
Това лято коридорите на първия етаж на училището ще се претворят в приказни светове. Осем талантливи артисти от цялата страна ще обединят сили, за да преобразят нашия втори дом.
Сигурни сме, че сте чували името на Насимо. Световноизвестен артист, чиито графити красят фасадите на сгради на няколко континента, а съвместната му работа се простира през институции и брандове от БДЖ до Порше.
Това е и човекът обединил красотата и фината деликатност на класическото изобразително изкуство със свободата и бунтарския дух на графитите.
И артистът преплитащ масло, акрил, спрей, маркери и ролки, за да създаде „Великaта стена на България“.
Мисията на фондация Fine Graff Art, основана от Станислав Трифонов – Насимо, едва в началото на тази година, е да изведе изкуството от познатите рамки на галериите и музеите, и да го постави пред очите ни – в средата, която ни заобикаля всеки ден, но най-вече в ежедневието на местата, където растат бъдещите поколения – училища, детски градини и на всяка една институция, която възпитава децата ни.
Защото изкуството съживява. Защото изкуството вдъхновява. Защото изкуството извисява…
Заедно можем да променим средата, в която нашите деца израстват. Нека им дарим цветове и нови светове!
Можете да се докоснете до света през очите на един различен художник, като разгледате снимките към публикацията, а как ще изглеждат коридорите на СУ „Христо Проданов“ предстои да ви разкрием.