Вдъхновяващото гостуване на Гергана Стоянова

Благодарим на Гергана Стоянова / Gergana Stoyanova за вдъхновяващото ѝ гостуване в СУ „Христо Проданов“.Едва ли има човек, който не знае името на тази актриса или не познава гласа ѝ, но това което тази дама съумява да направи за децата на България е в пъти по-ценно от появите ѝ на екрана или през говорителя на смартфона.

Авторкият семинар на Гергана Стоянова „Аз уча, вярвам, мога, знам“ е повече от среща с един обаятелно очарователен човек на изкуството – това е един открит урок по живеене – в онзи истинския, човешкия смисъл. Урок, който да укаже път, да научи на отговорност и дисциплина, защото само с вяра, постоянство, но и с добрина и чистота можем да постигнем целите и мечтите си.

Със сигурност ролята на вдъхновител и мотиватор за децата е тази, в която Гергана Стоянова се чувства най-истинска и най себе си, и сме убедени, че тази необикновена в обикновеността си жена успя да докосне и да остави частица от себе си в сърцето на всяко едно дете.

Вярваме, че всяка от думите в дневниците, които възпитаниците на СУ „Христо Проданов“ получиха – „човеколюбие, ученолюбие, природолюбие, жизнелюбие, свободолюбие, родолюбие, културолюбие, любознание“ – оживя в ума им и ще съпътства дните им.

Убедени сме, че учениците ще спазят обещанието си да пазят, ценят и съхранят българското и българщината в себе си и да позволят на подвизите, смаяли света още дълго да разпръскват светлина.

Имено силата на мечтата на едно съвсем обикновено момче и до днес го извисява във висините и не само България, но и целия свят знае и повтаря името му десетилетия след неговата смърт. Днес нашето училище носи неговото име, а най-високия връх на Земята вечно ще пази паметта му.

А ние имаме към вас само една молба – не спирайте да мечтаете деца, поставяйте си високи цели и ги постигайте, защото имено във вас се крие силата да промените света!