Ден на Земята

ИИ тази година Денят на Земята бе отбелязан с множество инициативи в СУ „Христо Проданов“. Учениците от XII в клас, профили География и икономика и Биология и здравно образование, с ръководители г-жа Писачева и г-жа Тодорова, изготвиха презентация за Денят на Земята и неговото честване, с която се запознаха децата от петите и седмите класове.

В часовете по Човекът и природата в V а и V б клас (с ръководител г-жа Дзанева), География и икономика V б и VI а клас (с ръководител г-жа Писачева) и Х б клас (с ръководител г-жа Ненкова), учениците използваха уменията, получени в часовете по Изобразително изкуство (с ръководител г-жа Дафова) и нарисуваха Земята през своя поглед, както и отправиха послания към нас, възрастните, и към съучениците си, да пазим нашият дом–нашата планета, за да я има и за бъдещите поколения.

Със съпричастността към опазването на околната среда, децата отново потвърдиха, че Денят на Земята не трябва да е само един ден, а всеки ден ние сме длъжни да се грижим за нея… Интересен бе и проведения „зелен урок“ в V б клас. В час по Човекът и природата с помощта на г-жа Дзанева, учениците засадиха семена и така сътвориха своя мини градинка, за която обещаха да се грижат с много любов.

Природата е най-красивото нещо на Земята! Нека я пазим!