Гостуването на Светлана Анастасова – фризьор и предприемач

Днес ще ви срещнем с малко усмихнати кадри от гостуването на Светлана Анастасова – фризьор и предприемач – в часа по технологии и предприемачество на пети А клас на СУ „Христо Проданов“.
Това посещение беше наистина вдъхновяващо и пълно с полезна информация за децата. Под ръководството на г-жа Мариана Дафова, учениците обединиха две важни теми от раздел икономика – „Аз, предприемачът“ и „Ресурсите около нас“.
Светлана сподели с учениците трудностите, които среща един собственик на малък бизнес, по пътя към сбъдването на мечтата си и даде ценни съвети на бъдещите предприемачи.
Съвместните уроци, които са традиция за СУ „Христо Проданов“, акцентират върху важността на това да се включат родителите в училищния живот, съумяват да подготвят децата за реалността след завършване на училище и да вдъхновят младите хора да следват амбициите си, независимо от предизвикателствата по пътя към успеха.
В рамките на урока, децата получиха и интересната задача да сътворят прически с нетрадиционни материали. Разделени в три екипа, учениците вдъхаха нов живот на зърна ароматно кафе и пакет макарони, за да създадат уникални и креативни прически.
Това преживяване не само забавлява петокласниците, но и ги научи да мислят извън обичайните рамки и да се възползват от ресурсите около тях по нестандартен начин.
Благодарим ви за усмивките, деца, продължавайте да пресътворявате света!