Архив на дейности

Ние сме училище на знаещите, можещите, новаторите, талантливите и смелите – тези, които никога не престават да търсят своя Еверест.

Детски Младежки Парламент

Детски Младежки Парламент е организация на младежи от среден и горен курс. Мисията ни е насочена най-вече към запознаване на младите хора на Карлово  със  значението  на членството ни в Европейския съюз, насърчаване на интереса им към гражданската  активност и  повишаване на екологичното им образование. Обменяме опит и идеи с ученици  от цяла България на националните срещи на  младежки  организации,  които  посещаваме периодично. Всеки с желание за развиване на дейности и идеи, чакащи да бъдат реализирани, е добре дошъл да се присъедини към нас.

     

Учебен филм по НВО

 

На 22.11.2013г. учениците от десетите класове на СОУ „Христо Проданов“  гр. Карлово с ръководители Паулина Стефанова и Васил Вълев, взеха участие в заснемане на учебен филм по НВО. Учениците се включиха в практическите занятия с изключителен интерес и ентусиазъм.

 

Театрално студио

Създадено е през 2000 година с участието на ученици от 8 до 12  клас. Художествен ръководител е Мариан Кръстев.

През 2002 година актьорите от СОУ “ Христо Проданов“ получават грамота на МОН за отличното си представяне  в проведените от 1 до 3 април в град Шумен Пети национални детски театрални празници.  До 2010 година повече от сто са учениците, преминали през групите  за начинаещи и напреднали актьори. През 2009 година Таня Алваджиева е приета по специалността “ Театрална режисура  и актьорско майсторство“ в ПУ „Паисий Хилендарски“

В репертоара на театралното студио се включват пиесите:

– „Бомба в училище“ / Мария Маринова/-2002 г.

-„Пепеляшка“ /Димитър Димитров/ – 2004г.

-„Приказка за вълшебници, пирати и учебници“ /Димитър   Димитров, Стефка Мечкарова/ – 2006/2007г.

– „Табакера 18 карата“ / Станислав Стратиев/- 2009г.

– „Междучасия“ /Кънчо Стойчев/ – 2011г.

Ученическa фирмa „Милениум“, работещa по програма на Джуниер Ачийвмънт – България

Щом земното привличане е принцип – все птиците ли ще са изключение!?

   През 2000 година се появява ново съзвездие „ Касиопея ”- в СОУ „Христо Проданов ” е създадена Ученическа компания „Касиопея” към Джуниър Ачийвмънт – България. Всичко става възможно с помощта на преподавателите Спаска Бистрашка, Николина Данова и Янка Минева.  По – късно в училището се създава ученическа компания „Милениум”, с ръководител Стоянка Гърдева. От този момент ентусиазмът не е секнал. И двете компании печелят множество награди на организираните от Джуниър състезания.

Днес компаниите организират щури дискотеки, забави и екскурзии. Изработват и предлагат мартеници, картички, цветя и сувенири. Разпространяват творбите на училищните творци – книги, картини и всичко, което би имало интерес.

Бъдещето е насочено към новите ученици, които вярваме идват с много нови и оригинални идеи. Очаквайте ги!

Дейности през учебната 2013/2014г.

Коледен базар

С настъпването на коледните празници учениците от УК организираха коледен базар. Изработиха картички, играчки и други подаръци за учениците и учителите от училището.

Поща на влюбените

За деня на влюбените 14 февруари бе организирана „Поща на влюбените“. Учениците изработиха и продаваха картички – „валентинки“ и подаръци, които по най-бърз начин доставяха до получателя им. Проявата бе приета много емоционално от учениците.

Честита Баба Марта

С настъпването на празника по традиция учениците изработиха разнообразни мартеници, които предоставиха на потребителите си на организиран базар.

Ликвидация на УК

За дейностите си учениците изработиха прогнозен и краен бизнес – план с финансова документация.

В края на учебната година УК се ликвидира. Набелязаха се нови идеи за следващата учебна година.

milenium vizitkaDSC04925m OLYMPUS DIGITAL CAMERA