Ученици от СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово ще представят училището, града ни и България в Европейския Парламент в Страсбург за втори пореден път след изявата си от 2013г.

Отборът на СУ „Христо Проданов“ – Карлово, демонстрирайки интелект, перфектен английски и отборен дух, завоюва квота за участие в програмата „Евроскола“ на Европейския Парламент в Страсбург. Състезанието, за области Пловдив и Пазарджик, се проведе на 1 април 2017г. в гр. Пазарджик под егидата на Информационното бюро на Европейския Парламент в България.

Училището ни беше представено с отбор от седем ученици от десети и единадесети клас – Профил „Природоматематически“ – Информатика и ИТ с интензивно изучаване на английски език в състав: Тихомира Грошева, Иван Фимов, Любомир Вълев, Мария Шахънска, Васил Стоянов, Никола Николов и Васил Фитфов с ръководители Николина Данова и Янка Минева.

Възпитаниците ни демонстрираха отлични познания и умения за динамичен дебат по актуални европейски теми, формулираха ясно тезата си на български и английски език, като я подкрепиха с аргументирани доказателства. Задълбоченото познаване и интерпретиране на фактите и способността им да мислят аналитично при отговорите на зададените им въпроси, бяха високо оценени от журито.

Спечелвайки състезанието, отборът ни извоюва квота за 24-ма ученици по програмата Евроскола, която предоставя възможност на участниците ни да прекарат един незабравим ден в Европейския Парламент в Страсбург на 11 май 2017г. Представителите ни ще участват в симулация на работата на парламента, като разискват и „гласуват“ резолюции и въпроси от интерес за Европейския съюз.

От мига, в който пристигнат в ЕП в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище и стават част от многоезичните работни групи.

Пожелаваме успех на нашите представители и нека не престават да следват мечтите си!