Творческата работа в Клуб „Литературен Еверест“ не стихва и през лятото! Две нови книги на ученици от СУ „Христо Проданов“ вече радват любителите на детското творчество. През юли се появи „Светът на светулките на шестокласничката Филиз Палаз, като това е втората ѝ книга! Младата авторка отново ни въвежда в приказния детски свят, изпълнен с весели приключения, сериозни размисли и смели мечти. (Първата ѝ книга „Вълшебства“ се роди през миналата година.)

Другата нова книга в клуба, появила се през август, е на Александра Михалева, която през тази учебна година ще е абитуриентка. Някои от разказите в книгата ѝ „Безценни мигове“ са награждавани в национални литературни конкурси. Това е и осмата самостоятелна книга на дете от клуба, освен трите сборника, издадени в първото десетилетие на новия век.

Съставител и редактор и на двете нови печатни издания е психоложката Росица Иванова, която се занимава с пишещите деца в клуба. И двете книги са илюстрирани от наши ученици. Представянето на книгите пред карловските читатели предстои! Желаем нови успехи на талантливите деца в Клуб „Литературен Еверест“!

Росица Иванова, психолог