Днес ни гостуваха Райчин Генов и Ивайло Кючуков, които  представиха своята книга „Разкажи ми за Левски“ пред най-малките ни ученици. Малката книжка е първият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази за живота и делото на Апостола на свободата, адаптирани и илюстрирани изцяло за най-малките от художника Здравка Брайкова.

Мисията на книжката е да скъси дистанцията между Апостола и детето, което за първи път се запознава с неговата биография и да помогне на подрастващите да обикнат най-големия герой на България. Разказите описват живота и борбата на Левски, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията му, за силата на духа и мечтата за свобода. Левски е представен като човек, като емоция, като завети. Целта е да се отгледа едно бъдещо поколение, което да е полезно на родината си, следвайки този светъл идеал.

„Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделиха авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.