Eвропейска седмица на физическата активност и спорта

Eвропейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week в България.

През 2018 MOVE Week  Седмицата на физическата активност и спорта  ще се състои от 28-ти май до 4-ти юни. Чрез събитията, част от MOVE Week гражданите имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност (походи, танци, йога, бойни изкуства, фитнес тренировки и т.н.), за да изберат най-подходящата за своите нужди.

Кампанията се гради на три основни принципа:

Да се повиши информираността, относно ползите от физическата активност;

Да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

Да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност;

На 31.05.2018 г. учениците от VIII г и I а клас се включиха в седмицата на физическата активност. Координатор на събитието в СУ „Христо Проданов“ гр. Карлово бе ученичката от VIII г – Профил „Хуманитарен“ – Десислава Стойнова. Свидетел  на инициативата бе и журналистът от Нова телевизия – Живко Константинов, който в същия ден бе гост в училището по инициативата „Покани журналист в училище“.