Литературно четене

На 16.04.2019 г. в детския отдел на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ се проведе традиционното за това време на годината литературно четене. Младите автори от втори до десети клас представиха своите нови творби, обгърнати от духовната атмосфера на книгите, сред рисунките на наши ученици. За музикалното оформление се грижеха Христиана Георгиева (3.а), която прочете и нова своя творба, както и съученичката ѝ Деница Кючукова – и двете момичета свиреха на блокфлейти. Юлия Гагова (2.а) и Катя Данова (10.в) свириха на пиано, а Гергана Жекова, освен че ни прочете новия си разказ, изпя и култова песен в съпровод на флейтите.
Благодарим на участниците в четенето Виктория Топалова (2.а), Андреа-Лора Денева (3.а), осмокласниците Галина Йовева, Велизара Ковачева и Николай Иванов; на деветокласниците Венцислава Писачева и Лъчезар Лазаров; както и на десетокласниците Катя Данова, Даниела Михалева и Анастасия Манолова. Учителите Стефка Иванова и Галина Димитрова също прочетоха свои стихотворения. Творците бяха поздравени от г-жа Минева и от вдъхновен зрител, който пожела на талантливите деца да останат в родината си и да работят за нейното преуспяване. Присъстващите учители бяха горди с труда и уменията на своите възпитаници! Фотограф на знаменателната среща бе психоложката Мартина Чифчибашиева!
Най-чудното бе как с много смях, музика и стихове, пролетта нахлу в душите на всички присъстващи! Лъчезар сполучливо изрази настроението на публиката с думите: „Всеки ден за мен е празник, така че пожелавам ви Честит Вторник!“
Нека всеки ден да е вдъхновен и светъл, изпълнен с нови идеи и творчески начинания!

Росица Иванова