Европейската седмица на програмирането 2019

СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово се включи в Европейската седмица на програмирането 2019. Инициативата се провежда с подкрепата на Европейската комисия и има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност по забавен начин, като насърчи творческото и критично мислене, както и работата в екип по време на учебния процес.

Всяка година CodeWeekEU събира учители и ученици от цяла Европа, за да научат повече за програмирането и изградят умения за креативно решаване на проблеми.

Първото събитие „Мост между поколенията“ от поредицата инициативи предвидени в нашето училище премина при изключителен интерес от страна учениците от VII а клас, които научиха много за компютърните езици от г-ца Николина Данова и създадоха първите си приложения на Visual Basic под ръководството на организатора на инициативата г-жа Искра Генчева. Интересно за всички бе да се наблюдава ползотворното взаимодействие между учениците от среден курс и асистент-обучителите от X в клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки“. С присъствието си събитието уважиха Директорът на училището г-жа Янка Минева, Помощник директорът г-жа Донка Дончева, класният ръководител на VII а клас г-жа Паулина Близнакова, преподавателите по Информатика и ИТ г-жа Милена Николова и г-жа Румяна Арсенова.

Благодарим на всички участници и гости!