Рецитал ,,3-ти март – Освобождението на България“

 

По повод националния ни празник Освобождението на България, учениците от VII а клас почетоха и се преклониха пред святото дело, извършено от българските революционери, които са проливали кръв за общия, национален идеал за свобода. Затова те организираха и реализираха специален и емоционален рецитал за българските герои, за които трябва да бъде споменавано и да ценим подвига им.

На 2-ри март, учениците от VII а клас посетиха ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий“, за да представят открит урок, под ръководството на г-жа Минева. В него бяха засегнати много прочувствени теми като борбата за оцеляване на българите през робството. След него беше проведен Рецитал ,,3-ти март – Освобождението на България“.

На 4-ти март, учениците от VII а клас посрещнаха VI б клас, с класен ръководител – г-жа Славова и VII б клас, с класен ръководител  г-жа Юнакова, за да проведат отново рецитал ,,3 март – Освобождението на България“.

Организация, сформиране на групи, създаване на видео клипове, водещ и участник – Иван Стефанов;

В рецитала участваха още учениците: Александър Сакутов, Аника Атанасова, Иван Сиболерски, Ивиана Маринова, Иванеса Николова, Мария Лилова, Мария-Луиза Стаматова, Мартина Шушнева;

Организацията и създаването на сценария се осъществи от г-жа Близнакова;

Патриотичното настроение създаде г-жа Славова като озвучи проекта за Санстефанския мирен договор.

Пълният текст на статията може да прочетете – тук