Победа след победа за творците от клуб „Литературен Еверест”!

   Стана хубава традиция шестокласничката Цветина Пенева от СОУ „Хр. Проданов” да пътува до София, за да получи награда от литературен конкурс или да присъства на интересна изява. На 2 юни тя попадна в прегръдките на Димитър Бербатов, рокаджията Тома, певците Богомил, Александра, Ангел и Мойсей от „Х фактор” и др. любимци на тийнейджърите. Цветина Пенева и абитуриентката Зара Кънчева са сред успелите деца на България в класацията „Клуб 2011” на Фондацията на знамения ни футболист, номинирани от Р. Иванова. Д. Бербатов поздрави поканените от него таланти на церемония послучай финала за Купата на „Кока-Кола” с думите: „Искам да ви поздравя, че с успехите си заслужихте своето място в КЛУБ 2011! Гордейте се със себе си, както аз се гордея с вас!”

   На 17 юни Цветина отново отива в София, за да участва в радиопредаване по програма „Христо Ботев”, където е едно от наградените деца (за втора поредна година) в Националния литературен радиоконкурс „Искри”. Тя завоюва и още едно престижно отличие  в Националния конкурс „Как си представям класната стая на бъдещето”. Там има само пет наградени участници от цяла България, и две от тях са от СОУ „Хр. Проданов”! Но това е само поредното свидетелство за нивото на подготовка на нашите таланти в училище и за вниманието, с което ги обгръщаме!

  Вторият победил в конкурса „Как си представям класната стая на бъдещето” е десетокласничката Йорданка Делева, за чиито успехи „Диалог днес” редовно ви информира. Творбите на петимата победители в този конкурс ще бъдат обсъждани на специална педагогическа конференция. Дано някои от идеите на децата бъдат взети предвид! Йорданка е безапелационен победител и в още един Национален конкурс „cheti.ME в училище” в сайта www.cheti.ME с есето си „Четенето е творчество”. Йорданка пише ясно и честно, като смело назовава проблемите и описва преживяванията си в завладяващ читателите стил.

  Наскоро Зара Кънчева спечели първа награда за поезия от Националния литературен конкурс „Петя Дубарова”. Желаем вдъхновена ваканция и нови успехи на младите автори от клуб „Литературен Еверест” към СОУ „Хр. Проданов”, защото конкурсите, както и полетите на творческата мисъл, нямат край!

 Росица Иванова