Екскурзия до Велико Търново

Тази сряда възпитаниците на СУ „Христо Проданов“, част от Клуба „Приятели на армията“ с ръководител Ваня Ненкова, посетиха старата столица на България – Велико Търново.
Учениците бяха гости на НВУ във Велико Търново, където бяха лично поздравени от ректора на Националния военен университет – бригаден генерал Иван Маламов.
Възпитаниците на СУ „Христо Проданов“ разгледаха учебните зали и тренировъчни установки, наблюдаваха демонстрация на стрелби от курсанти и благодарение на виртуалната реалност упражниха уменията си в симулационния център на университета.
Учениците посетиха музея към НВУ и поднесоха венци и цветя на паметника на Апостола на свободата.
Прекрасното представяне на възпитаниците на СУ „Христо Проданов“ в поредния „Урок по Отечестволюбие“, проведен във Военния клуб в Карлово, заслужено им донесе екскурзията като награда за отличната презентация, която изготвиха.
Темата, по която възпитаниците на СУ „Христо Проданов“ работиха бе „Карловският революционен комитет, основан от Васил Левски“.
С подкрепата на Общинската организация „Васил Левски“ Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) за Република България в град Карлово, поощрение получиха всички клубове „Приятели на армията“ от общините Карлово и Сопот.
Благодарим за съпричастността и организацията на целевата екскурзия и на майор от запаса Стефан Груев, и на полковник от запаса Ненко Чернооков.
Благодарим и на вас, деца, че достойно отстоявате привилегията да се наричате българи и ни припомняте колко важно е да помним онези личности, които времето не ще изличи от историята на родината ни!