Втора книга на Цветина Пенева!

KORIZA na novata kniga  Излезе от печат втората книга на осмокласничката Цветина Пенева, ученичка в СОУ „Хр. Проданов” – Карлово. Първата книжка на Цвети „Да не повярваш чак! (Щуротии)”, пълна с приключения и смехории, зарадва малки и големи през 2011г. Но тиражът й бързо свърши, което наложи във втората книга да включим и осем от най-добрите творби от първата. Още повече, че с първата си книга Цветина участва в Националния конкурс за детски книги „Да върнем книгите в ръцете на децата” в гр. Гоце Делчев, където спечели Специалната награда за млад автор! Там тя се състезаваше с възрастните писатели.

       Едва на 14 години, а вече с две самостоятелни книги! И не само това: до момента разказите и есетата на Цветина са награждавани 12 пъти в национални литературни конкурси и веднъж – в международен! Ето защо си струваше да съберем най-интересните й творби в ново издание! Новата й книга се казва „Почти непълнолетна” и е подкрепена от писателите Калин Терзийски и Бойко Ламбовски. Тя включва 136 страници с 49 творби на младата писателка, предговор от Калин Терзийски и аналитична студия на психоложката Росица Иванова, редактор на изданието и ръководител на Творческия клуб „Литературен Еверест”.

     Ето откъс от рецензията на Калин Терзийски: „Цвети печели моята усмивка, моето рамо и моето възхищение с игривата си, смела и жизнерадостна игра с истината… Горд съм, че има такива деца около мен в моята страна и в моя кръгозор. Нахално изтъкващи истината – право в лицата на целия лицемерен свят. Благодаря, Цвети!”

      Представянето на книгата ще бъде на 15 май, четвъртък, от 17.30 часа в Детския отдел на Градската библиотека в Карлово. Заповядайте на среща с младата авторка!