Връчване сертификатите на участниците в заседанията на ЕП в Страсбург

      IMG_470b0  На 2 октомври 2013г. от 13:20ч. в методичния кабинет на СОУ „Христо Проданов“ гр. Карлово Директорът на училището г-жа Маринова връчи сертификатите на участниците в заседанията на Европейският Парламент в Страсбург на 16 май тази година. Това участие бе извоювано от Тодор Тодоров, Ненко Манолов, Христо Владев, Димитър Пеев и Илиян Стоянов от 12б клас, ръководени от Паулина Стефанова и Николина Данова. На 02.02.2013г. те се класираха на първо място на третото регионално състезание „Евроскола“ в гр. Пловдив.

    Присъстващите на събитието по връчване на сертификатите се насладиха на вълнуващата презентация, показваща невероятното пътуване и незабравимите преживявания по време на парламентарния ден в Страсбург.

    Бяха раздадени и сертификатите на учениците, които взеха участие в конкурса по превод за училищата в Европейския съюз, организиран от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия за изминалата учебна година. До конкурса бяха допуснати ученици, родени през 1995г. съгласно изискванията на организатора. Успоредно с него беше проведен и училищен  конкурс, където първото място за превод на текст от български на английски език беше присъдено на ученика от 12б клас Ненко Манолов. Събитието бе отразено от медиите.