Първа награда в Национален младежки конкурс

габриела_кацева_10г

   Габриела Кацева ученичка от Xг клас спечели I място в Националния младежки конкурс „Културното и природно наследство на България – да помислим днес за нашето утре“. Проектът, който Габриела изработи както и рекламния клип бяха отличени като най-успешна разработка в категорията „Тракийската гробница в Казанлък“. Връчването на наградата беше едно необикновено изживяване, защото всички победители имаха възможност да присъстват на откриването на Международния форум посветен на 70-тата годишнина от създаването на ЮНЕСКО, както и на мероприятията организирани преди официалното му откриване.

 Международните гости от югоизточна Европа, някои от посланиците на страните-членки на ЮНЕСКО и победителите в конкурса имаха възможност да посетят: Музея за история на София, храма „Света София“, както и да се насладят на кукерските игри пред НДК.

   След откриването на форума, който се проведе в Гранд хотел София (12-13 декември 2015г.), грамотите и наградите за победителите бяха връчени лично от Генералният директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова.

Приветствия към отличените и организаторите на конкурса и форума отправиха също и:

-заместник-министърът на културата г-н Боил Банов;

-заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов;

-заместник-министърът на външните работи г-н Румен Александров;

проф. Стоян Денчев-ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии;

доц. д-р Йоана Спасова научен секретар в БАН;

-заместник-кметът на гр. София г-н Тодор Чобанов.

   Пожелаваме на Габриела творческото вдъхновение и упоритост да не я напускат никога, защото те са в основата на всяка победа!