Учител на годината

учител на годината 2016учител на годината 2016_1

  Изключителна гордост за училището ни е фактът, че тази година г-жа Янка Минева – преподавател по история и география, спечели наградата Учител на годината на Регионален синдикат образование към КТ „Подкрепа”- гр. Карлово.

  Тя е сериозен и отговорен човек, позната на карловската общественост като доказал се професионалист и граждански активна личност. Тя е открит, сърдечен и добронамерен човек, работещ всеотдайно и отговорно. Нейните постижения са защитавани многократно на форуми, национални и международни конкурси, на които е печелила призови места. Янка Минева е от учителите, за които професията е призвание.

  Притежава отлични социални умения за общуване с хората, изгражда отношение на доверие с учениците, поддържа социални и професионални контакти с културните институции в град Карлово: НЧ „Васил Левски”, Военен клуб, граждански клуб „Агора”, дружеството на каракачаните, градската библиотека. Участва в съвместни инициативи.

  Притежава много добри организационни умения. Председател е на комисията за квалификационна дейност в училището ни, ръководител на проект по Националната програма „Училището – територия на учениците”, модул „Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност”. Участвала е в проектите: „СОУ „Христо Проданов” – доброто място за учене и спорт”, „Тоскана Феликс”, „Обичам природата и аз участвам“ към ПУДООС. От 1998г. е ръководел на клуб „Краезнание” и редактор на  вестник със същото име.

  От 2014 година по нейна инициатива в чест на Деня на народните будители в град Карлово се организира междуучилищно състезание „На будителите скромни – с поклон благодарим“.

  От няколко години пред карловската общественост и в училище изнася множество уроци по родолюбие, посветени на велики исторически събития или национални празници, които се превръщат в истинско събитие. Със свои ученици издава книгите „Пътеводител на етническото многообразие в Карловския край”, „Кулинарно пътешествие из Стремската долина”.

  В отношението си с колегите си, проявява организаторски умения и способност за работа в екип. Оказва професионална подкрепа и се изявява като добър ръководител. Притежава големи способности да мотивира хората.

  Поздравяваме я и пожелаваме винаги така успешно да запалва искрата на любовта към познанието у своите ученици!