В училище се отбеляза денят на Земята

На 20 април гости в нашето училище бяха децата от III група на ЦДГ „1 юни“ и III и IV групи от ЦДГ „Светлина“.

Посещението им беше свързано с 33-та годишнина от изкачването на връх Еверест от Христо Проданов и Денят на Земята, който се отбелязва всяка година на 22 април. Децата отговаряха активно на въпросите от презентацията за опазване на природата. В класните стаи, с помощта на учениците от начален курс, изработиха балони-животни и много се забавляваха. В двора на училището малчуганите посадиха две дръвчета, които са „белите дробове“ на нашата планета. Малките гости получиха подаръчета с послания, които бяха изработени от клуб „Скрапбукинг“ по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Георгиева.

На нашите гости бяха раздадени стикери на защитени животни, брошури и книжка с картинки, която разказва за приключенията на гъсока Брент. Той е представител на един рядък вид, който зимува у нас, в България. Историята запознава децата с природата на прелетните птици, опасностите и неволите им по време на полета и престоя им у нас. Така книжката увлекателно запознава децата с работата на природозащитниците и ролята на всеки човек в опазването на видовото многообразие. Изданието е изработено и любезно предоставено от СНЦ „Зелени Балкани”.

Организатори на мероприятието бяха: г-жа Благоева, г-жа Кръстева, г-жа Мурджева, г-жа Богойска, г-жа Иванова и зам. директорките по учебната част г-жа Минева и г-жа Дончева.