Открит урок по родолюбие

Най-бележитият българин, обединяващ нацията, е Васил Левски. Личността, която за всички нас винаги е била икона, е Левски. С тези думи главният редактор на „Стандарт“  Славка Бозукова откри поредния урок по родолюбие – за Апостола на свободата Васил Левски в Карлово. Урокът за живота и делото на Дякона се проведе в къщата-музей „Васил Левски“ пред учениците от нашето училище. Откритият урок е част от честванията по случай 180 години от рождението на Апостола. Отговори на въпросите свързани с малко известни факти за Васил Левски учениците чуха от потомката на Дякона – Христина Богданова.

По време на урока по родолюбие учениците  от клубовете по „Краезнание“ и „Мултимедийна работилница“ по проект „Твоят час“ с ръководители г-жа Минева и г-жа Николова представиха уникалния диск на времето за живота и делото на Апостола, както и книгата „180 причини да се гордеем, че сме карловци“. Дискът и книгата вече събират изключителна популярност, институции се впечатляват и искат да ги популяризират.

За всички нас бе чест да станем част от националната кампания на вестник „Стандарт“ за достойното честване на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.