Лятна астрономическа занималня

С голям ентусиазъм децата от училището ни дори през лятната ваканция посещаваха клубовете – „Астрономическа занималня“ ,„Весела математика“ , „Забавен Английски“ и „Малък кулинар“. Учителите: г-жа Дончева, г-жа Мурджева, г-жа  Иванова и г-жа Лалева не пестяха време и сили и с голяма любов се грижеха за децата, откликваха на техните интереси и желания.

 

Лятна астрономическа занималня за децата от начален курс по проект „Твоят час“

 

Интересна и динамична програма, която включва различни занимания, обогатяващи и развиващи децата, без това да наруши прекрасното им чувство на свобода през ваканцията.

Учим, играем и се забавляваме!

Малчуганите изработваха с голям ентусиазъм макети на звезди, макети на лунна и марсианска повърхности, рисуваха на асфалт на тема „Космос“. Малките астрономи изработваха от солено тесто макети на Слънчевата система и медальони със зодиите. Направиха изложба.

Посетиха 3D планетариума в Пловдив, където с голям интерес  гледаха презентации за планетите от Слънчевата система, за съзвездията, и се насладиха на красотата на нощното небе!

Направиха междузвездно пътешествие с ракета. По пътя си децата „посетиха“ всички планети от Слънчевата система и разказаха какво знаят за тях. Приключението завърши с връщане на Земята, а децата бяха убедени , че нашата планета е най-красива, просто трябва да я пазим.

Всичките занимания бяха проведени под ръководството на г-жа Донка Дончева. Пожелаваме на малките продановци незабравима ваканция!