Среща с Юли Тонкин и Дарин Маджаров

На 6 март 2018 г. в зала „В. Караиванов“, учениците от нашето училище получиха страхотен подарък от г-жа Веска Ненчева – среща с двама невероятни млади хора. Кои са те? Юли Тонкин – писател, мотиватор, предприемач, създател на Несеминарът. Юли Тонкин е катализатор за промяна и стратег за успех. Посвещава живота си да помага на хората да открият и приложат инструменти, стратегии и ресурси за постигане на невероятно резултати и дълбоко удовлетворение. Писател, предприемач, инвеститор, създател и водещ на най-голямото събитие за личностно развитие в България – Несеминарът. Достига до стотици хиляди българи със своята мисия и помага на хората да живеят по-добър живот, живот по техните правила. Чрез личните си консултации и фирмени обучения помага на стотици предприемачи да вдигнат бизнеса си на следващо ниво. Известен е с нестандартните и разчупени фирмени обучения, както и мисленето си извън „кутията“.

Дарин Маджаров – Дарин създава сайта Уча.се през 2012 г., като в началото сам записва над 550 видео урока по математика, физика, химия, биология, английски език и др. Целта на Дарин е Уча.се да бъде мястото, на което всеки получава уроците за училище на разбираем и интересен език. Той завършва с медал за отличен успех (6.00) Априловска гимназия през 2006 г. През периода 2006 – 2011 г. получава бакалавърска и магистърска степен по електроника и компютърни науки в Jacobs University (Якобс Университет) в Бремен, Германия. От 2011 г. е докторант в областта на възобновяеми източници на енергия и електрически коли в KU Leuven (Католически университет, Льовен), Белгия. След като интересът към Уча.се нараства, Дарин прекъсва докторантурата си и се завръща в България, за да се отдаде изцяло на Уча.се и да изгради силен екип, с който да подобрят образованието в България. Дарин е отличен в класацията на Форбс за 30 лидери под 30 годишна възраст, както и в класацията на Дарик за 40 вдъхновяващи, иновативни и смели хора под 40-годишна възраст.

Срещата беше специален подарък за учениците от XII клас от г-жа Ненчева. Добрата новина е, че нашите зрелостници бяха толкова вдъхновени от тази среща, че цял час след официалното закриване на мероприятието, те общуваха и не искаха да се разделят с Юли и Дарин. Искрени благодарности за невероятното преживяване от името на всички присъстващи към г-жа Ненчева.