Tворците от клуб „Литературен Еверест“

17 са членовете на Клуб „Литературен Еверест“, включили се в Конфедерацията на българските писатели от самото ѝ създаване през 2016 г. Ученици, студенти, завършили висшето си образование бивши ученици на СУ „Хр. Проданов“ и учители бяха поканени да се включат в най-новото национално сдружение на писателите в България. Преди дни излезе и първият алманах на конфедерацията, в който са представени 10 от нашите автори. Алманахът е с формат А4 и 400 страници.

С разкази са представени Александра Михалева, Зара Кънчева, Йорданка Делева, Пенка Василевска и Филиз Палаз. (Любопитно е, че г-жа Василевска бе класен ръководител на Филиз, която пише от втори клас). Редакторите на алманаха са избрали стихове на Тина Маринова, Петър Брайков, Росица Иванова и Галина Димитрова, а Надежда Станулова е представена с превод от полски език на стихотворения от Антони Слонимски и Ева Липска.

Желаем творческа ваканция на пишещите хора от клуба, както и на всички любители на художественото слово! До нови срещи – в стихове и проза!

Росица Иванова