Първо място за кибер отряд ,,Христо Проданов“

Учениците от VIа клас – Иван Стефанов, Ивиана Маринова, Йоан Панов, Мария Лилова, Мария-Луиза Стаматова и Мартина Шушнева сформираха специален отряд, наречен Кибер отряд ,,Христо Проданов“, за участие в ,,Състезание Киберскаут“.

Съгласно регламента на учениците бяха възложени мисии, които те изпълниха с ентусиазъм, креативност и точност. Те представиха многобройни допълнения към всяка характерна част от мисиите.

Отрядът спечели заслужено I място в ,,Състезание Киберскаут“ с цели 107 събрани точки!

По този повод те бяха поканени на специална церемония за ,,Денят за Безопасен Интернет – 2019 г.“, организирана от ,,Младежкия панел“ на Центъра за ,,Безопасен Интернет“ – България.

отряд ,,Христо Проданов“ прекара едно денонощие в гр. София, където го обучаваха чрез водени дискусия, правила и интересни игри за предотвратяване на ,,хейтърството“ и обидните клевети и изрази в ,,Социалните мрежи“.

Беше интервюиран Иван Стефанов от БНР (Българско национално радио). Той разясни, опасните проблеми и рискове в необятния Интернет и ,,Социалните мрежи“, също и интерпретира тяхното решение.

Изпълнението на възложените задачите по време на церемонията премина успешно с награждаване за отлично свършена работа с точност, ентусиазъм и креативност при представянето на работния процес и реализирането на киберскаутските мисии!

Репортаж на ТВ Европа 

Интервю на БНР