Среща с шеф Иван Манчев

Популярният ресторантьор и телевизионен водещ се срещна с ученици от училището, пред които изнесе лекция, посветена на здравословното хранене и приготвянето на храната като изкуство. Той влезе в ролята на учител по готварство и разкри малка част от кулинарните си тайни, включително и факта, че страстта си към готварската професия е наследил от своя баща.

Разказа подробности за опита си в телевизията и в частност за предаването „Кошмари в кухнята“. Според наблюденията му 70 на сто от ресторантите, посетени от екипа, успяват да задържат нивото, но останалите 30 процента се връщат в изходна позиция и не се развиват. Той сподели, че  за да се подобри качеството на предлаганата храна, е необходима инвестиция в кухнята, която да отговаря на менюто, а не в интериора на салона, както правят голяма част от ресторантьорите.

Известният готвач изтъкна, че ключът към успеха може да се обобщи с максимата „За да получиш, трябва да дадеш“, която дава своите плодове както в житейски, така и в професионален план. Затова посъветва младите хора да се възползват максимално от времето, прекарано в училище, да учат чужди езици, да обогатяват общата си култура и да надграждат себе си.

„На 120 процента всичко зависи от вас и колкото повече влагате в себе си и се усъвършенствате, толкова повече ще получите в бъдеще“, допълни изтъкнатият кулинар.

Накрая шеф Манчев раздаде автографи и се снима с възпитаниците на нашето училище.

Срещата бе осъществена с помощта на Училищното настоятелство, в лицето на господин Лъчезар Бакърджиев.