Акция „Чистота“, проведена от ученическия съвет

На 20.11.2019 г. доброволци от Ученическия съвет към СУ „Хр. Проданов“ проведоха неочаквана акция! Идеята да почистим района между магазина и парк „Здраве“ се роди миналата сряда на сбирката на УС. В парка, през който мнозина минават на път за училище, е чисто, но контрастът извън него смущава и дразни. И както е типично за активистите от Ученическия съвет, те бързо пристъпиха към действие и реализираха идеята си. Част от председателите на класовете бяха по други мероприятия, но осем доброволци се оказаха достатъчни, за да напълнят за половин час 10 чувалчета с разнообразни отпадъци!

Благодарим на Виктория Дамянова (VI а), Габриела Колева, Мартин Стоянов, Николай Иванов и Кристиян Пенчев от VIII б клас; на Борислава Манолова (XI б), Иван Караиванов (X б) и председателя на УС Цветан Василев (X г), които показаха на преминаващите как да постъпват с боклуците!

Някои от доброволците минаха „отвъд оградата“ в опита си да достигнат до отпадъците, други скъсаха ръкавици между храстите и клоните, но всички с много смях приключиха дейността си в определеното време. Психоложката намери цял тиган, изхвърлен кой знае защо до пътеката… Ясно е, че още много територии се нуждаят от почистване, затова си пожелахме днешните деветима доброволци да станат деветстотин! А колко хубаво би се получило, ако всеки се замисли, преди да хвърли боклука в краката си и да отмине…

Очаквайте нови изненадващи акции от членовете на УС! Млади приятели, светът има нужда от вашите идеи и сили!

Росица Иванова, психолог