Отбелязване на Деня на реките и Деня на водата

По повод Международния ден на реките (14 март) и Деня на водата (22 март) учениците от VI а и VI б клас с ръководител г- жа Писачева изготвиха компютърни проекти за изучавани в часовете по география и икономика реки и езера в отделните континенти.

За изготвянето им шестокласниците използваха придобитите знания по география и икономика за интерпретиране и представяне на информация, получена от различни източници, както и уменията за работа с компютър и обработка на текст, получени в часовете по компютърно моделиране и информационни технологии (с ръководители г-жа Арсенова и г-жа Вълкова).

В часа на класа заедно с класните си ръководители (г-н Рангелов и г-жа Учкунова) те запознаха съучениците си със своите интересни проекти.

Гост беше Пламена Стойнова от XII в клас, която представи на по-малките ученици презентация, свързана с Деня на реките и Деня на водата, като ги насочи и по какъв начин всеки от нас би могъл да допринесе за намаляване потреблението на вода с конкретни примери от ежедневието.