Училищно състезание „Да стигнеш до върха“

На 15. Април, като част от Програмата за отбелязване на патронния празник на СУ „Христо Проданов“, се проведе географско състезание под надслов „Да стигнеш до върха“, подготвено от г-жа Писачева (учител по география) и г-жа Богойска (класен ръководител на III а клас). Учениците от III а клас бяха разделени в три отбора, като имаха по-големи помощници (Невена Рачева и Николина Арабаджиева от XII в клас и г-жа Шишкова- учител ГЦОУД).

Жури на състезанието бяха г-н Мачев-директор на училището, г-жа Дачева-учител по история и география и Нелия Колева от ХII в клас.

Всички отбори носиха имената на известни върхове. Задачите, с които се пребориха третокласниците, включваха съчетание на изучаваните по Човекът и обществото теми за нашата родина, както и знанията им за патрона на нашето училище Христо Проданов, съчетани с умения за решаване на задачи по математика, логическа задача-ребус, както и способностите за съставяне на изречения по зададен образец.

Интересни бяха посланията на децата, които отправиха към съучениците си, да не се отказват от мечтите си и да ги постигат, както Христо Проданов, който следвайки мечтата си да покори най-високия връх на планетата Еверест, остава завинаги там, под българското знаме, но успял да я достигне!