III място в националната викторина „Образованието на бъдещето“

derbi_2015

   На 20.11.2015г. отборът на СОУ „Христо Проданов“ взе участие в тринадесетата Национална викторина на английски език „Образованието на бъдещето“, организирана от фондация „Дарби“.  Деница Генчева, Яна Златанова, Петър Гавазов и Ивелина Комитова от 11б клас, с ръководител госпожа Валерия Андреева, заеха почетното трето място, изпреварвайки участниците от Димитровград и втория отбор от град Хасково. Първо място заеха отбора на ГПЧЕ „Асен Златаров“, шампиони в националния кръг през миналата година. На второ място се класира отборът от град Велинград.

   Самото състезание премина през три етапа, през които нашите участници, до последно бяха с изравнени точки с крайните първенци. Първи кръг се състоеше от езикова задача, определяща знанията на участниците по английски език. Отборът на нашето училище спечели  максималния  брой точки – 20. Във втори кръг участва Деница Генчева (ученичка от 11б). Тя представи презентация за датския университет Copenhagen Business School, която беше високо оценена от  комисията  по трите различни компонента: дизайн, точност на информацията и ниво на представяне. Деница спечели максимален брой точки за представяне на информацията. Трети кръг бе най – напрегнат и за участниците, и за публиката. На състезанието присъстваха ученици от 11б и 10б класове, директорката на училището госпожа Мариана Маринова, госпожа Елена Гугушева и госпожа Паулина Стефанова. Яна Златанова и Петър Гавазов трябваше да  отговарят на различни въпроси свързани с темата на викторината. И двамата участници се справиха повече от добре, но само високото напрежение повлия на победата.

   Нашите ученици за пореден път защитиха името на училището, показвайки висок резултат  и не отстъпиха по никакъв начин на останалите участници. Остава само да бъдем горди с тях и да им пожелаем още, бъдещи успехи!