Маратон на четенето

маратон на четенето_2015_1

Книгата… един вълшебен свят, в който попадаме като разгърнем нейните страници.   Книгата…наш приятел и в лесни, и в трудни моменти! Книгата….спасение на душите ни!

   Учениците от начален курс подкрепяни от своите класни ръководители се включиха много активно в Националната седмица на четенето, която се организира от МОН, като реализираха множество мероприятия. Те участваха в инициативата „Четене и драматизация на приказки“. Третокласниците прочетоха коледни приказки на учениците от първи клас, а четвъртокласниците представиха драматизация на литературно произведение на учениците от вторите класове. Ученичката Филиз Палаз от IVб клас с класен ръководител г-жа Василевска прочете собствени произведения.

   Третокласниците под ръководството на г-жа Богойска посетиха парк „Здраве“, където четоха приказки и оставиха книги в направените за целта къщички за книги.

   Националната седмица на четенето в нашето училище се осъществи с активното участие и интерес на всички ученици от I-IV клас и под ръководството на: г-жа Кръстева, г-жа Иванова, г-жа Благоева,     г-жа Мурджева, г-жа Богойска, г-жа Христозова, г-жа Арменова и г-жа Василевска.