Четене на приказки от публични личности

четене на приказки от публични личности_2015_1 четене на приказки от публични личности_2015_2

 Една от дейностите за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността е привличането на родителите в процеса на формиране у учениците на интерес към четенето. Във връзка с тази инициатива в нашето училище беше проведено мероприятието „Четене на приказки от публични личности“.

В инициативата се включиха:

  Заместник-кметът на Община Карлово г-н Антон Минев, родител на ученик от XIб клас.                             Г-н Минев прочете „Приказка за чудесата“ от Лиана Даскалова пред учениците от IIIа клас с класен ръководител г-жа Богойска.

  В мероприятието участва и г-жа Ганка Цветкова (библиотекар), баба на едно от децата от IIб клас с класен ръководител г-жа Мурджева. Г-жа Цветкова разказа на второкласниците любимата си приказка, която й е разказвала нейната баба. Тя прочете и няколко от любимите си приказки пред нашите ученици.

  Г-н Минев и г-жа Цветкова изразиха своето удовлетворение от срещата си с учениците от                 СОУ „Христо Проданов“ и пожелаха на всички успехи по пътя на знанието!