„Ваканция, здравей!” за първокласниците

1а_20161b_2016

  Днес 24.05.2016г.  малките ученици от Iа и Iб клас имаха голям и радостен празник. Той премина под наслов: „Ние вече сме грамотни!”, „Ваканция, здравей!”. Учениците отпразнуваха успешното завършване на първи клас – поредната стъпка по пътя на знанието. Преди девет месеца малчуганите прекрачиха колебливо училищния праг и бяха поети с топлина и внимание от своите учители Стефка Иванова и Недка Кръстева, които разкриха пред тях чудния свят на познанието. Днес с гордост малчуганите могат да кажат: „Ние вече сме грамотни!”.
Този празник ни напомни отново за българския дух и традиции. Гости на тържествата бяха родители, близки и приятели на първокласниците.

  Децата с радост показаха пред учители, родители, роднини и приятели какво са научили в училище. С натрупаните знания и умения те с лекота решаваха задачи, откриваха думи и така задружно намериха скритата дума „Аз съм българче” в кръстословицата. Те зарадваха присъстващите с много стихове и песни . Вълнуващ за всеки беше и най-важния момент – връчването на удостоверенията за завършен първи клас.  Учителките ги посъветваха ваканцията да бъде пълноценна. Заедно с игрите да се сещат и за интересните книги, които също могат да бъдат добри приятели.

  Този ден беше специален за първокласниците. Класните ръководители благодариха на всички деца за трудолюбието им, за старанието по пътя към събиране прашеца на знанието, за извършените добри дела и им пожелаха да изживеят една незабравима ваканция!