Литературно четене

На 16.04.2024 г. в Бухалов хан се проведе традиционното литературно четене по повод патронния празник на училището.
Литературен Еверест Клуб е творчески кръг, в който учители и ученици успяхме да създадем в годините много приятелства, да открием и развием таланти. Това донесе на училището престижни национални награди от конкурси и състезания.
Събитието започна с музикален поздрав от възпитаниците на г-жа Цонка Манолова: Николай Филчев от 4. а клас с изпълнение на флейта на “ Хубава си, моя горо“ и Елеонора и Йоана Кръстевич от 4.а клас с изпълнение на песента „Молитва за България“.
Отбелязахме своята почит към едно голямо име, което беше двигател на този клуб, човекът, с чийто огромен труд в годините се редяха страница след страница на вестника на училището и сборници с творби на наши учители и ученици. Това е името на г-жа Росица Иванова.
Свои творби пред нас представиха доайените в клуба г-жа Галя Димитрова, г-н Мариан Кръстев и прочетохме творби на г-жа Тина Рангелова и г-н Петър Лечев, както и на наши ученици от предходни випуски Венцислава Писачева.
Приятно изненадаха публиката нашите нови творци: Микаела Кръстева от 5. б клас и Димитрия Тенева от 5. а клас с преподавател по български език и литература г-жа Веселена Тошева.