Честит Ден на Земята!

Всяка година на 22 април този празник ни напомня колко важна е грижата за околната среда. Той ни насърчава да се обединим и да предприемем действия за по-здрава планета и по-светло бъдеще.
 Само заедно можем да помогнем на природата и да я опазим. Само заедно можем да предизвикаме положителна промяна и да създадем един по-устойчив свят.
За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. А днес е най-големият нерелигиозен празник в света, който се отбелязва от над половин милиард души на планетата!
За нас е удоволствие да ви срещнем с част от проектите, които възпитаниците на СУ „Христо Проданов“, изготвиха по повод 22 април.
Ивелина Тричкова, Ина Панайотова и Виктория Василева са трите млади дами от XI Б, които изготвиха своя проект в часовете по английски, водени от Тоня Карчева.
А в часовете по география на Нина Станчева – Аника Арменова, Мария-Магдалена Боюклиева и Иван Кацаров от X А също насочиха вниманието ни към Деня на Земята.
Благодарим, че ни припомняте колко е важно да се грижим за единствения дом, който всички ние – хората по света – споделяме.